TEŞEKKÜRLER

T.C. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü temizlik çalışmaları iznini Yozgat Müze Müdürü Musa Özcan’a ve yüzey araştıması iznini proje başkanı adına vermiştir. Eskişehir Müzesi’nden Sayın Dursun Çağlar’ın bakanlık temsilcisi olarak bize katılması çok sevindiriciydi. Ayrıca Dursun Çağlar iki anıt yapının temizlik çalışmalarını da Musa Özcan adına yürütmüştür. Dursun Çağlar’a çalışma şevkinden ve Şahmuratlı köyündeki kazı evimizin kanuni durumunun belirlenmesi sürecinde gösterdiği yardımlar için içten teşekkür ederiz. Ayrıca Musa Özcan’a işbirliği, yardımları ve tavsiyelerinden ötürü en derin teşekkürlerimizi sunarız. 11 Ağustos günü güneş tutulmasını kutlamak için düzenlediğimiz büyük partinin organizasyonun da ve çalışmalarımız da bir çok yerel otorite de bize destek verdi. Yozgat Vali Vekili Mahmut Kılıçdoğan’a, Sorgun Kaymakamı Mustafa Dündar’a, Yozgat Kültür Müdiresi Sayın Selime Doğan’a, Yozgat Belediye Başkanı Sayın Mehmet Erdemir’e, Sorgun Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Kılıçarslan’a, Dedefakılı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Özyalçın’a, Yozgat Köy Hizmetleri Müdürü Sayın Vahap Özkul’a desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca Sorgun ve Dedefakılı Belediyeleri’ne büyük bir cömertlikle bize tahsis ettikleri ağır iş makinaları için ayrıca teşekkür ederiz. Projeye ana mali destek AİAE, British Academy, University of California Berkeley ve ODTÜ tarafından sağlanmıştır. Raymond & Beverley Sackler, Norman Solkhah, Joukowsky Family Foundation, The Anatolian Archaeological Research Foundation, Stahl Fund of U. C. Berkeley, Yimpaş ve çeşitli kurum ve kişiler de projemize destek vermişlerdir. Ayrıca Kerkenes Araştırma Evi’nin ek odalarının yapımında yaptıkları yardımlardan dolayı Onduline Avrasya A.Ş.’ne, Nurol Holding A.Ş.’ne, Yibitaş Holding’e, Çimentaş’a, ODE’ye ve Lafarge Aslan Çimento’ya teşekkür ederiz. Diğer önemli bir gelişme ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin sağladığı proje odasıdır.Bu sayede, proje arşivini ve elektronik ekipmanını tek bir merkeze taşımak ve yıl boyunca sürdürdüğümüz data analiz ve yayın hazırlık çalışmalarını rahat bir şekilde sürdürmek mümküm olmuştur. MNG Holding, Balfour Beatty Metiş, Doğan Alçı ve Yapısan ODTÜ Geliştirme Vakfı aracılığyla projemize bağışta bulunmuşlardır. İş Bankası, Marc Fitch Fund, Dr. A. Cotton Foundation, GEC-Marconi, MESA, Sarı Villa ve TAİ yakında çıkacak olan Kerkenes monografının hazırlanmasına destek sağlamışlardır. Core Resources and Management, University of Chicago, Ankara Sheraton ve daha bir çok kurum ve kuruluş ayni yardımda bulunmuştur. Projemize destek olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkkında daha ayrıntılı bilgi Kerkenes Projesi web sayfasından edinilebilir.British Embassy ve BIAA’in yardımlarıyla satın alınan Landrover çalışmaların daha hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlamıştır. BIAA’den Dr. Roger Matthews, Gülgün Kazan ve Gine Coulthard her konuda sürekli bir destek vermektedir.

sayfa 7

linesh.gif (75 bytes) eng.gif (1360 bytes) line.gif (171 bytes)