K-Home   Geri   İçerik
<< Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English
GELECEK ÇALIŞMALAR

     Jeofizik Yüzey Araştırması
     Baharda yapmış olduğumuz elektrik direnci yüzey araştırmaları önemli sonuçlar vermeye ve daha önce yapılan gradyometre araştırmasından elde edilen sonuçları aydınlatmaya devam etmektedir. Çalışma süresi hava şartlarına ve mali desteğe bağlı olmakla birlikte, yüzey araştırmalarının önümüzdeki bahar aylarında da sürdürülmesi planlanmaktadır.

     Kapadokya Kapısı
     Kapı Avlusu'nun kazıları 2010'da gerekli yerlerde güçlendirici iskeletler kullanılarak sürdürülecektir. Kapı'nın ön tarafında bulunan taş kaplı eğimli yüzeyin konservasyonu ve iyileştirilmesine dair hazırlanmakta olan ve Sivas Koruma Kurulu ile Genel Müdürlüğe gönderilecek olan proje teklifinin son aşamasına gelinmiştir. Bu çalışma, taş kaplı eğimli yüzeyi kaybetmemek adına büyük önem taşımaktadır. 2010 yılında gerçekleştirilmesi planlanan bu çalışma için gereken finansman sağlanmıştır. Yapılacak olan iyileştirme çalışmaları kapı çevresinde insan ve hayvan trafiğini yönlendirecek ancak anıtsal kapının tasarımında olumsuz bir etki yaratmayacak çit ve bariyer inşasını içermektedir. Ayrıca, bilgilendirici panellerin tasarlanıp yerleştirilmesi ise programın en önemli taraflarından birini oluşturacaktır. 2010'da yapılması planlanan bu çalışmalar Amerikan Büyükelçiliği Kültürel Varlıkları Koruma Fonu'ndan elde edilecek mali destek ile hayata geçirilecektir.
     Kapı Avlusu'ndaki kazı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Kapadokya Kapısı kazılarına adanacak cildin tamamlanması da hızlandırılacak ve böylece Kerkenes projesi bu yönüyle de bir amacını daha gerçekleştirmiş olacaktır.

     Ulaşım Çalışmaları
     2010'da, Scott Branting, Chicago Üniversitesi'nden bir ekiple Kerkenes'e dönerek bir yandan CBS Ulaşım çalışmalarını sürdürecek diğer yandan da kentin aşağı kesiminde bulunan geniş bir kamusal yapının kazısına başlayacaktır.


 
K-Home   Geri   İçerik
<< Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English