K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English
TEŞEKKÜR
 
   

     Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Genel Müdürü Murat Süslü ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Melik Ayaz, her zaman olduğu gibi yardım ve tavsiyelerini eksik etmemiştir. Birbirinden başarılı Bakanlık Temsilcilerimiz, Özge Yurdakul, Kenan Sürül ve Resul İbiş’e olduğu kadar Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt ve ekibine de teşekkürlerimizi sunarız. Kerkenes Kazı Bekçimiz Mehmet Erciyas, ören yeri ve proje ortamının korunması ve bakımı konusunda üzerine düşenden daha fazlasını üstlenmiştir. Yozgat Valisi Necati Şentürk’e, Yozgat İli Kültür ve Turizm Eski Müdürü Bahri Akbulut ve müteakibi Lütfi İbiş’e, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç’a, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e ve ekiplerine projemiz için gerekli her türlü teşviki sağlamalarından ötürü minnettarız. Yerel kuruluşlara; Yozgat İl Özel İdaresi, TEDAŞ ve Türk Telekom’a yardımlarından dolayı müteşekkiriz. Sorgun, Karakız, Dedefakılı, Çekerek ve Belencumafakılı Belediyeleri tarafından sağlanan ağır vasıtalar restorasyon çalışmalarının yürümesinde önemli rol oynamıştır. Şahmuratlı Köyü ve Köy Muhtarı Turan Baştürk’e gösterdikleri geleneksel Anadolu misafirperverliğinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz. Kerkenes ve Şahmuratlı Köyü Derneği ŞAHDER, çeşitli proje faaliyetlerine dahil olmuş ve Osman Muratdağı, minibüsü ile ekibe hareket kabiliyeti kazandırmıştır.
     Kerkenes Projesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından tahsis edilen ofisinde, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, ODTÜ Müzesi, TAÇDAM ile Malzeme Konservasyon Laboratuvarı ve Fotogrametri Merkeziyle işbirliği yapmaktadır. ODTÜ’de yıl boyunca sürdürülen araştırma faaliyetleri ve sonuçlarının yayımı, ODTÜ Geliştirme Vakfı kanalıyla sağlanan cömert bağışlar sayesinde gerçekleştirilmektedir. ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi projeye teknik destek sağlamaktadır. Mimarlık, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerinden; Yerleşim Arkeolojisi, Arkeometri ve GGIT Lisans Üstü Programlarından meslektaşlar ve öğrenciler, araştırma ve yayın için katkıda bulunmaktadır. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji ve Antropoloji Bölümlerinden uzmanların çalışmaları devam etmektedir.
     Kerkenes Projesi, Türkiye’de çeşitli araştırma faaliyetlerinde bulunan Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün desteği ile yürütülmektedir. Bu bakımdan, Enstitü Müdürü Lutgarde Vandeput’a süregelen desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Ne yazık ki Kerkenes Projesi artık AIAE/BIAA’dan maddi destek görmemektedir ancak yüzey araştırması ekipmanını sağlayarak arazi çalışmalarımıza katkıda bulunmasından dolayı BIAA’ya müteşekkiriz. Proje’nin, Chicago Üniversitesi Oriental Institute ve Proje Başkan Yardımcısı Scott Branting ile resmi ortaklığı bulunmaktadır. Uluslar arası işbirliği aynı zamanda UCLA Cotsen Arkeoloji Enstitüsü, Cornell Üniversitesi bünyesindeki Malcolm ve Carolyn Wiener Ege ve Ön Asya Dendrokronoloji Laboratuvarı, UC Berkeley Buffalo SUNY Üniversitesi, Laboratoire de Géographie Physique - CNRS ve Anadolu Demir Çağı Seramik Projesi’ni kapsamaktadır. Floransa Üniversitesi’nden Stefania Mazzoni liderliğindeki İtalyan ekip, civardaki Kuşaklı sitinde yüzey araştırmasını yürütürken, Kerkenes Projesi tesislerini olduğu kadar bölgeye dair bilgileri de bizimle paylaşmıştır.
     2010 Sponsorlarımız Andrea Dudek, Amerikalı anonim bağışçı, AICC, Anglo-Türk Derneği-Bernard ve Innes Burrows Memorial Award, Archaeocommunity Vakfı, Binks Trust, Charlotte Bonham-Carter Trust, Çimpor Yibitaş Yozgat Çimento, Erdoğan M. Akdağ Vakfı, Loeb Classical Library Vakfı, MESA, METU-BAP Ödeneği, Yakındoğu Araştırmaları Enstitüsü ve Chicago Üniversitesi Kadınlar Kurulu, Peter Sommer Travels, UCLA Cotsen Arkeoloji Enstitüsü, ABD Büyükelçiliği Kültürel Koruma Fonu ve Yenigün’dür. GEOSCAN ve İşlem GIS yazılım konusunda destekte bulunmaktadır. Andante Travel ve diğer ziyaretçilerin katkıları 2010 Kerkenes Haberler’in hazırlanması için yakın zamanda kaybettiğimiz C. T. Ingold anısına bir bağışı da içermektedir.
     Son olarak, tüm ekibimize, kazı evi personeline ve Şahmuratlı Köyü işçilerine en içten teşekkürlerimizi sunarız. Onların azmi, hevesi ve fedakarlıkları olmasaydı bu kadar yol alınamazdı.

       
 
K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English