K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English
2010 SEZONU

2011’de Kapadokya Kapısı’nda gerçekleştirilen kazı programı sonlanırken, şehir kapısının iç geçidinin iç kısmında, taş döşemenin üzerindeki yanık enkazın altında, ezilmiş halde, altından yapılmış gösterişli bir süs eşyası bulunmuştur (Şek. 1). Şahmuratlı Köyü’ne tepeden bakan Kerkenes Dağı (Şek. 2, 3 ve 4) üzerinde yer alan Demir Çağı başkentindeki 19. sezon arazi çalışmaları, toprağın tamamen nemli olup arazi şartlarının elektrik özdirenç çalışması için ideal olduğu Nisan ayının sonlarında, kentin Kuzey Ucu’nda gerçekleştirilen jeofiziksel yüzey araştırması ile başlamıştır. Eylül ayında Kapadokya Kapısı’nda kazılar tamamlanmış ve alan çalışmasının bitiminden kısa süre sonra Kerkenes 2011 Festivali düzenlenmiştir.

K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English