K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English
GELECEK YILLAR İÇİN ÇALIŞMALAR
 

     Jeofizik Yüzey Araştırması
     Bahardaki elektrik özdirenç yüzey araştırması değerli sonuçlar vermeye devam ederken, gradiyometre taramasının sonuçlarına da netlik kazandırmıştır. Yüzey araştırması, süresi hava koşulları ve bütçeye bağlı olmak üzere her bahar birkaç haftalığına devam edecektir.

     Kerkenes’teki Kazılar
     Kapadokya Kapısındaki çalışmaların 2011’de tamamlanmasıyla nihai yayın raporunun hazırlanmasına odaklanmak mümkün olacaktır. Dr Scott Branting tarafından başlatılan yeni girişim, yerleşimin kuzey ucundaki büyük kentsel yapı adasına odaklanmıştır. Kerkenes Dağ’ın kuzey kesimindeki 6000 metrekarelik bu yapı adasında, geniş ölçekli kazı programı gelecek altı yıl için planlanmıştır. Kazılan kontekstlerden paleobotanik kalıntı analizleri için toprak örnekleri alımına ve süregelen ulaşım çalışmaları programının bir parçası olarak kentsel yapı adaları arasındaki hareketlerin incelemesine devam edilecektir. Kazılarda bulunan metaller, seramik objeler ve parçaları üzerinde yapılan analizler sürdürülecektir.

     Kapadokya Kapı’sındaki Restorasyon Çalışmaları
     ABD Büyükelçiliği Kültürel Koruma Fonu tarafından desteklenen restorasyon çalışması tamamlanmıştır. Kapının onarılan ve restore edilen kısımlarının takibine devam edilecektir ve gerekirse Demir Çağının bu önemli yapısının korunması için ilave tedbirler alınacaktır.

         
 
K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English