-(a) A near vertical view of the same area of the city taken from the Kapadokya Lodge hot air baloon in 1993. The evening light causes shadow which brings out some of the relief but obscures structures. Pictures taken earlier in the day appear very flat but all the features are visible. Ideally coverage under different lighting conditions are desirable.
-(b) A contour plan of the Büyük Göl and surrounds. We hope to start combining such plans witih digitized images during the winter 1994/5.

-(a) Şehrin aynı kesiminin 1993 yılında Kapadokya Lodge'a ait sıcak hava balonundan çekilmiş düşeye yakın bir resmi. Akşam güneşi yüzey kabartılarını gölgeler yardımıyla daha kolay görülebilir hale getirirken bir yandan da yapıları yeterince aydınlatmayarak karıştırıyor. Günün daha erken saatlerinde çekilmiş olan resimlerde yüzey daha düz görünüyor fakat şekiller ve kalıntılar daha kolay ayırdedilebiliyor. İdeal olarak değişik ışık durumlarında çekilmiş fotoğrafların bir araya gelmesi gerekli.
-(b) Büyük Göl ve çevresinin knotur planı. 1994/5 kışında bu tür topografik planları dijitize edilmiş görüntülerle birleştirmeye başlamayı umuyoruz.

Click to Enlarge