sayfa tasarımı Ferhat Can

18 EKİM

18 Ekimde Sorgun ve Kerkenes'te düzenlenen panel ve sunum faaliyeti tüm aşamalarında bir başarıydı. Katılan üç büyükelçi, Britanya büyüelçisi Nick Baird, Avusturalya büyükelçisi Peter Doyle ve Kanada Büyükelçisi Mark Bailey, Yogat valisi Amir Çiçek tarafından konuk edildi ve üçü de Sorgun İlyas Arslan Konferans Merkezinde gerçekleşen panelin açılış töreninde bir konuşma yaptı. Yozgat valisi Amir Çiçek açılış konuşmasında güçlü desteğini ifade etmiştir.

Paneli yöneten Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Melik Ayar arkeolojik araştırma projesiyle bir arada gelişen Kerkenes Eko-Merkezi girişimini övmüştür ve bunun Türkiye'deki diğer projelere bir model olmasını önermiştir. Yozgat müzesi müdür vekili Hasan Şenyurt'ca sunulan 'Yozgat Arkeolojisi' ve Kerkenes Proje yöneticisi Geoffrey Summers tarafından sunulan 'Demir Çağı Şehri'ni Françoise Summers ve Soofia Özkan'ın sunduğu Kerkenes Eko-Merkezinin amaçları ve faaliyetleri hakkında genel bakış izledi.

Faaliyetler Sorgun ilçe kaymakamı Ertuğrul Kılıç ile Sorgun belediyesi ve diğer yerel teşkilatların ortaklığıyla düzenlendi. Sorgun'daki okullardan çocuklar davet edildi ve Cumartesi ve Pazar günleri Kerkenes'i ziyaret etmeleri için ulaşım sağlandı. Sorgun Telekom Lisesinden 100den fazla çocuğa hem Eko-Merkezi hem de arkeolojik yerleşim gezdirildi.