6. TEŞEKKÜRLER

  

Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürü Dr. Alpay Pasinler ve Genel Müdürlük personeline, Yozgat Valisi Hüseyin Önal'a, Yozgat Kültür Müdüresi Selime Doğan'a, Yozgat Köy Hizmetleri Müdürü Vahap Özkul'a, Sorgun Belediye Baskanı Mustafa Dündar'a ve Sorgun Kaymakamı Yılmaz Kılıçarslan'a desteklerinden ve tavsiyelerinden dolayı teşekkür ederiz.

Yozgat Müze Müdürü Musa Özcan'a ortak çalışmamiz boyunca gösterdiği işbirliği, sağladıgı yardım ve tavsiyelerden dolayı teşekkür ederiz. Samsun Müzesi'nden Sayın Uğur Terzioğlu bu sezonda yine Bakanlık temsilcimiz olarak bizimle çalıştı. Kendisine yardım ve tavsiyelerinden dolayı burada teşekkür etmek istiyoruz.

Kerkenes Projesi'nin ana sponsoru Ankara Ingiliz Arkeoloji Enstitüsü'dür. Diğer yardım eden kuruluşlar British Academy ve National Geographic Society dir. Ayrıca Raymond ve Beverly Sackler, Joukowsky Family Foundation, Stahl Fund of the University of California Berkeley, Norman Solhkhah ve diğer kişi ve kurumlar projemize mali destek sağlamışlardır.

ODTÜ Mimarlik Fakültesi projeye bir oda ve Prof. Dr. Ömür Bakirer yönetimindeki GIS çalışmaları için bütçe sağlamıştır. ODTÜ mimari Fotogrametri Merkezi'nden Dr. Emre Madran ve Kemal Gülcen steriografik belgeleme çalışmaları yapmışlardır. Refik Toksöz ise 3 boyutlu modelleme çalışmalarında bize büyük yardımlarda bulunmuştur.

Yibitaş Lafarge ODTÜ Geliştirme Vakfı kanalı ile projemize yıl boyunca destek vermeyi bu yıl da sürdürmüştür.

Depo yapımına katkıda bulunan kurum ve kuruluşlar Lafarge Aslan Çimento, YL Yibitaş Yozgat Çimento, Onduline, MESA, Çimentaş, Doğan Kum ve Sorgun Belediyesi'dir.

Diğer Sponsorlarımız : Ankara Business Centre, Ankara Hilton, Aytaç, Bell Helicopter-Textron, İngiliz Büyükelçiligi, Çamlık Galata Hotel, Doğan Alçı, ERDAS, ESRI, İşlem GIS, KavMar, MENSA, MNG, Nurol, Sheraton Ankara, Soylu Aviation, Yenigün İnşaat ve Yimpaş.

2000 sezonuna katılan ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşların tam bir listesi 2000 yılı ön raporu ile birlikte aşağıdaki adresi verilen web sayfamızda bulunabilir.

 
     
 
Sayfa 6