web design by Alper Dincer
  K Ana Sayfa  
Sayfa 3
   
 
 


Şekil 3

TEŞEKKÜRLER

Dr. Alpay Pasinli ve T. C. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ndeki ekibine gösterdikleri yakın destekten dolayı teşekkür borçluyuz. Bu yılki Bakanlık Temsilcimiz Aydın Müzesi'nden Ertan Yılmaz ise resmi sorumluluklarının çok ötesine geçen özverisi ve dostluğu ile çalışmalarımıza çok değerli katkılarda bulunmuştur. Yozgat Valisi Hüseyin Önal, Yozgat Kültür Müdiresi Selime Doğan, Sorgun Kaymakamı Mustafa Dündar ve Sorgun Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçarslan'a ise devam eden destek ve katkılarından dolayı müteşekkiriz. Yine geçtiğimiz yaz Yozgat Köy Hizmetleri Müdürlüğü, köy yolunu yenileyerek, site ulaşımımızı kolaylaştırmıştır.
Kerkenes'de geçtiğimiz yıllarda yapılan kazılar, Yozgat Müze Müdürü Musa Özcan ile ortak olarak yürütülmüştür. 2001 yılında kendisi Sinop Müze Müdürlüğü'ne atanarak Yozgat'tan ayrılmış ve gidişi sekiz yıllık üretken işbirliğimizi sona erdirmiştir. Kendisine yeni görevinde başarı ve mutluluklar diliyoruz. Yerine Yozgat Müze Müdürlüğü'ne atanan Erol Özen ise şimdiden Projemize ilgisini hissettirmiştir.
Kerkenes Projesi resmi olarak Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (AİAE) tarafından desteklenmekte ve çalışmalar ODTÜ Mimarlık Fakültesi tarafından sağlanan bir ofisten yürütülmektedir. Yibitaş Lafarge, ODTÜ Geliştirme Vakfı üzerinden Projenin ana sponsoru olmayı sürdürmektedir. ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi ise Kerkenes web sayfasının evsahipliğini yapmakta ve teknik destek sağlamaktadır.

AİAE ve National Geographic Society'nin maddi desteklerine ek olarak, U. C. Berkeley, Raymond and Beverly Sackler, Joukowsky Family Foundation ve Bonham-Carter Trust ve başka isimsiz bağışçılardan da destek gelmiştir. ODTÜ Mimarlık Fakültesi, GIS çalışmaları için Prof. Ö. Bakırer yönetiminde bir araştırma fonu projesi desteği de sağlamıştır. R. Toksöz ise üç-boyutlu modelleme konusunda Projeye katkıda bulunmaktadır.

Maddi kaynak dışında Yibitaş Yozgat Çimento, Lafarge Aslan Çimento, Sorgun Belediyesi, Onduline, Çimentaş, ODE, MNG Holding, Doğan Kum, MESA, Sunay Mühendislik, Yağan Ticaret ve başka isimsiz bağışçılardan sağlanan kaynaklarla yeni bir depo ve laboratuar binasının inşaatı tamamlanmıştır. Ankara Hilton Oteli, İngiliz Büyükelçiliği, Sheraton Ankara Oteli ve Yozgat Galata Oteli'nin katkılarıyla da araştırma evi ile çalışma odaları döşenebilmiştir.

GEOSCAN, ESRI, ERDAS ve İşlem GIS yazılımlarıyla desteklemektedir. Güncel yayın programımıza ve Projenin diğer bölümlerine destek sağlayan sponsorlar arasında ODTÜ Yayınevi, Bell Helikopter-Textron, Yenigün, Kavmar, Sokkia-Seza ve Soylu Havacılık sayılabilir. Danışmanlık hizmetleri ODTÜ GGIT (Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri) ve ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Hidrojeoloji Bölümü,Royal Color ve ARTI tarafından sağlanmıştır.

Proje elemanları ve öğrencilerden oluşan araştırma ekibi 2001 yılında da uluslararası niteliğini korumuştur. Elde edilen sonuçlar, köyden katılan işçilerimiz dahil tüm ekibin yıl boyunca süren özverili ve istekli çalışmalarının en güzel kanıtıdır.
1993 yılında gerçekleştirilen ilk sezondan beri Projeye destek verenler ile ekip üyesi olarak katkı sağlayan tüm kişilerin tam bir listesi web sayfamızda yer almaktadır:

http://www.metu.edu.tr/home/wwwkerk/


 
 
    K Ana Sayfa
  
<<  
Sayfa 3