Web Design by Alper Dincer   Graphic Design by Ulku Bayer
  K Ana Sayfa Önceki   << Sayfa 1 >>   İçerik English

Şekil 1

ÖZET

2002 yılında, Kerkenes Projesi kapsamında yürütülen ve balon fotoğrafları, yakın kontur çizgilerinin oluşturulabildiği GPS ve jeomanyetik yüzey araştırma yöntemlerinden yararlanılarak yüzey ve yeraltı kalıntılarının belgelenmesini içeren uzaktan algılama çalışmaları tamamlanmıştır. Söz konusu araştırma alan, bu büyük Demir Çağı başkentinin tüm yerleşim yüzeyini kapsamakta olup, çalışmalar sonucu bu alanın tamamı detaylı olarak belgelenmiştir. Kerkenes Projesi araştırma tasarımında jeofiziksel yüzey araştırma yöntemleri daha sınırlı bir biçimde yer almaya devam edecek olmakla birlikte sözü edilen yüzey ve yeraltı kalıntılarının belgelenmesini içeren geniş kapsamlı çalışma tamamlanmıştır. Buna ek olarak, Saray Yapı Grubunda yapılan kazılar, beklenmedik düzeyde gelişmiş mimari kalıntıları gözler önüne sererken "Kapadokya Kapısı" iç geçidinde sınırlı bir kazı çalışması yapılmış ve taş kaplı eğimli yüzeylerin (glacis) bozulan bazı kısımları onarılmıştır.

K Ana Sayfa Önceki   << Sayfa 1 >>   İçerik English
  Web Design by Alper Dincer   Graphic Design by Ulku Bayer