Web Design by Alper Dincer   Graphic Design by Ulku Bayer 
  K Ana Sayfa Önceki   << Sayfa 3 >>   İçerik English
 
 
 

Şekil 3 Şekil 4 Şekil 5
Şekil 6 Şekil 7 Şekil 8

 
 

DESTEK ve TEŞEKKÜRLER

Projeye değerli destekleri, yardımları ve dostluklarından dolayı başta T.C. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürü Dr. Alpay Pasinli ile ekibi olmak üzere, bakanlık temsilcimiz Afyon Müzesi'nden Mevlüt Üyümez, Yozgat Müze Müdürü Erol Özen, Yozgat Valisi Hüseyin Önal, Yozgat Kültür Müdürü Salime Doğan, Sorgun Kaymakamı Mustafa Dündar ve Sorgun Belediye Baskanı Yılmaz Kılıçarslan'a teşekkürü borç biliyoruz.

Kerkenes Projesi resmi olarak Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (AIAE) tarafından desteklenmekte olup çalışmalar ODTÜ Mimarlik Fakültesi'nde yer alan bir proje odasından yürütülmektedir. Yibitaş Lafarge, ODTÜ Geliştirme Vakfı aracılığıyla en önemli finansal kaynaklarımızdan biri olmayi sürdürmektedir. ODTÜ Bilgi-Işlem Merkezi, projeye teknik destek vermekte ve Kerkenes web sayfasına yer sağlamaktadir. Kentsel coğrafyanın dinamiklerini incelemeye odaklanan ve uzaktan algılama yöntemleriyle yürütülen araştırma programının tamamlanması nedeniyle, çalışmaların bu safhasını büyük bir cömertlikle destekleyen National Geographic Society'e (NGS) teşekkür etmek istiyoruz. 2002 yılında AIAE ve NGS tarafından sağlanan finansal kaynaklara ek olarak, Berkeley'deki California Üniversitesi Stahl Vakfı, Khosrow Semnani, Linda Noe Laine, Joukowsky Ailesi Vakfı, Charlotte Bonham-Carter Vakfı ve burada ismini sayamadığımız diğer destekçilerimizden de yardım aldık. ODTÜ Mimarlik Fakültesi, fotoğraf rektifikasyonu ve üç-boyutlu modelleme çalışmaları için Prof. Dr. Ömür Bakirer yönetiminde bir araştırma projesi ile kaynak sağlamış ve Refik Toksöz bu çalışmaya uzmanlık desteği vermiştir.

Ankara'daki İngiliz Büyükelçiligi ve AIAE'nin sağladığı destekle yeni laboratuar ve depo binasi inşa ve tefriş edilmiştir. GEOSCAN, ESRI, ERDAS ve İşlem CBS yazılım desteği saglamıştır. Mevcut yayın programımız ve projenin farklı bölümlerine destek sağlayan diğer kurumlar arasında Artı, Bell Helikopter-Textron, ODTÜ Yayınevi, MNG Holding, Royal Color, Sokkia-Seza, Soylu Havacilik ve Yenigün A.Ş. sayılabilir. Ayrıca ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü ve ODTÜ Jeodezik ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri (GGIT) ile Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Bölümü çeşitli alanlarda uzmanlık destegi vermektedir.

Ekibimize ve araştırmamiza gösterdikleri geleneksel Anadolu konukseverliği nedeniyle Şahmuratlı Köyü sakinleri ile Muhtar Ali Erciyas'a teşekkürü borç biliyoruz. Köy minibüsünün sahibi Osman Muratdağı ulaşım ve lojistik konusunda yardımcı olmaya devam etmektedir. Dr. Sevket Bağcı ise Kerkenes Araştırma Evi'nin karşısında yer alan arazisinde bir kuyu sondajı yapmamıza izin vererek mevsimlik su sıkıntılarımızı sona erdirmiştir.

 
 
 
  K Ana Sayfa Önceki   << Sayfa 3 >>   İçerik English
  Web Design by Alper Dincer   Graphic Design by Ulku Bayer