K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English
GELECEK YILLAR İÇİN ÇALIŞMALAR
 
         

     Jeofiziksel Yüzey Araştırması
     Elektrik özdirenç yüzey araştırması değerli sonuçlar vermeye ve gradyometre taramasından alınan sonuçları daha da netleştirmeye devam etmektedir. İleriki yıllarda yüzey araştırması, ödeneklere ve hava koşullarına bağlı olarak her bahar ayında sürdürülecektir.

     Kerkenes’de Bütüncül Kazılar
     Kerkenes Dağı’nda seçilmiş kentsel yapı adalarının geniş ölçekli kazı çalışmaları, önümüzdeki yıllar boyunca devam edecektir. Bir sonraki hedef antik şehir içerisinde seçilen kentsel bir yapı adasının bütününün kazılarını tamamlamaktır.

     Ulaşım Çalışmaları
     Antik şehrin sokakları üzerinde yer alacak test açmalarının kazılarına 2011 ve 2012de devam edilecektir. Devam eden bu çalışma, şehrin ulaşım ağının nasıl işlev gördüğünü anlamak için hazırlanan bilgisayar simülasyon sonuçlarını sınamaktadır. Çalışma, aynı zamanda şehirdeki farklı kentsel bölgelerde yapılan kazılardan elde edilen bulguların tümlenmesi için aracı işlevini görmektedir.

     Kapadokya Kapısı Restorasyonu
     2011 yılında kaynak sağlanabildiği takdirde, sağlamlaştırma ve düzenleme projesinin tüm kapı yapısını kapsayacak biçimde genişletilmesi ve uygulanması gündeme gelecektir. Bu bağlamda gerek yapının devamlılığını, gerekse ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak amacıyla, yapıda kalıcı güçlendirme yapılması gerekli olacaktır. Bu konuda bir öneri geliştirilmesi yönünde çalışmalara strüktür mühendisleri danışmanlığında devam edilmekte, ayrıca benzer özelliklere sahip diğer arkeolojik sit ve yapı kalıntılarında gerçekleştirilen uygulamalar incelenmektedir.

         
 
K-Home   Geri   İçerik
  << Önceki Sayfa   Sonraki Sayfa >> English