Web Design by Alper Dincer   Graphic Design by Ulku Bayer

Şekil 62 Şekil 63
Şekil 64 Şekil 65

SONUÇLAR

2002 araştırma sezonu Kerkenes Projesi açısından tüm sit alanının jeomanyetik yüzey araştırmasının başarılı bir biçimde tamamlanması ile taçlanan bir dönüm noktası oluşturmaktadır. Bu çabanın eksiksiz bir jeomanyetik haritalar grubundan oluşan sonucunu, araştırmamızın onuncu yıldönümü ile birlikte kutladık. Pek çok kişinin özverili çalışmasının katkısı ile elde edilen bu başarı, projenin hem Kerkenes’de hem de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde biraraya getirdiği kaynaklar olmadan gerçekleştirilemezdi (Şekil 62 ve 63). Farklı biçimlerde katkıda bulunan tüm destekçilerimiz ile dostlarımıza teşekkür borçluyuz. İçinde yaşadığımız dönemde, geniş bir ölçekte mümkün olan en yüksek araştırma standardına ulaşmayı hedefleyen hırslı bir projeyi sürdürmek için yeterli kaynağı bulmak çok zor. Kesme Taş Yapı’nın ortaya çıkarılması (Şekil 64 ve 65), ilerde gözler önüne serilecek pek çok başka sırrın bir öncüsüdür. Kerkenes araştırma tasarımının daha geniş kapsamlı bir biçimde kazı ve koruma çalışmalarına yöneldiği bu aşama, bir zamanlar Anadolu Platosu’nun en büyük şehirlerinden biri olan bu ören yerinin araştırılması ile geçmişi yeniden canlandırmak amacıyla destek istemek için uygun görünüyor.

K Ana Sayfa Önceki   << Sayfa 7     İçerik English
  Web Design by Alper Dincer   Graphic Design by Ulku Bayer