<< index

sunuş

LOCATION
KONUM

Kerkenes is on the tour is route from Hattusa(Bogazkale), to Cappadocia. Sorgun has a modest hotel, the Karakaya, by the yellow sign to Kerkenes. From Sahmuratlı village a rough road winds upwards to the city wall. At an altitude of c. 1,400m the site can sometimes be subject to bitterly cold winds even in August.

Kerkenes, Hattusa (Bogazkale) ile Kapadokya arasindaki turistik güzergah üzerinde yer almaktadır. Sorgun’da bulunan küçük OtelKarakaya sapağını gösteren sarı yol levhasının hemen yanındadır. Şahmuratlı Köyünden yukarıya doğru kıvrılarak çıkan yol şehir surlarına kadar 1.500 metreyi bulan yükseklikte Ağustos ayında bile soğuk rüzgarlarla karşılaşmak mümkündür.

Şahmuratlı expedition house
tel. 0 354 421 5154
Karakaya Otel
0 354 415 2393

Winters are long and bitterly cold.During the Hittite Spring Festival, from the city of Zippalanda, (modern Kusaklı Höyük, in the foreground),the Great King celebrated the sacred Mount Daha (Kerkenes Dağ) which dominates the skyline.

Kerkenes Dağı' nda kışlar uzun ve soğuk geçmektedir. Hitit bahar festivali sırasında Büyük Kral, Zippalanda' dan (resmin ön kısmında görülen modern Kuşaklı höyük) ufku işgal eden Daha Dağı' nın (modern Kerkenes Dağı) kutsardı.

index
<<