Sayfa 6

Tutulmasi
Sayfa 6

GÜNEŞ TUTULMASI

11 Agustos günü gerçeklesen tam günes tutulmasi Kerkenes'in kuzeyinden de gözlemlenebildi. Arastirma mensuplari ve ziyaretçiler doguya Yildizeli ile Tokat arasinda ki panaromik manzarasi olan yüksek bir geçide yöneldiler. Bu olay M.Ö. 585'de gerçeklesen ve Heredot'a göre Medler'in Kerkenes'den yönettigi Lidyalilar arasindaki savasa son veren günes tutulmasini animsatti. Aniden meydana gelen tam tutulma, Eski Çag insanlarinin hissettigi etkileyici ve husû verici duyguyu tatmamizi sagladi ve Herodot'un su sözlerini animsadik: "Gün aniden geceye döndü". Ne günes tutulmasi ile ilgili bugünkü bilgilerimiz ne de neyle karsilasacagimiza dair yaptigimiz arastirmalar, olaganüstü güzelliklerle dolu bir çevreden izledigimiz bu olayin heyecanini azaltamadi.

büyük resim için tiklayin büyük resim için tiklayin büyük resim için tiklayin
parteclipse.jpg (3725 bytes)

Sponsorlar
btbn1.jpg (759 bytes)Sayfa 4btbn3.jpg (1123 bytes)Kerkenes Ana Sayfabtbn5t.jpg (5097 bytes)Kerkenes Haberler Icerikbtbn7.jpg (1110 bytes)Sayfa 6btbn9.jpg (773 bytes)