İçindekiler

AMAÇLAR

  1. Med şehri Pteriea olduğu düşünülen antik kentin yerleşim planının tamamlanması (Şek 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9).
  2. Şehir koruma duvarları çizimlerinin ve detaylı olarak kayıtlara geçirilmesinin tamamlanması (Şek. 1, 10, 11 ve 12).
  3. Şehrin güney ucundaki "Anıtsal Kamu Yapıları" bölgesi çizimlerinin ve detaylı olarak kayıtlara geçirilmesinin tamamlanması (Şek. 13, 14a ve 14b).
  4. Daha önceki sezonlarda toplanmış yüzey buluntuları ile 1996 yılı test açmalarından çıkarılmış olan buluntuların konservasyon, çizim ve fotoğraf çalışmalarının tamamanması (Şek.15, 16, 17, 18 ve 19).
  5. Bazı özel yapı komplekslerinin işlevi ve mimarisi ile ilgili sorulara cevapl bulabilmek ve yazılım geliştirilmesine katkıda bulunmak için sınırlı jeofiziksel araştırma yapılması (Şek. 13, 20a, 20b ve 21).
  6. Rektifiye edilmiş fotoğraflardan oluşturulan mosaiğin tamamlanması için uçurtma ile alçak seviyeden hava fotoğraflarının çekilmesi (Şek. 1).
  7. Jeolojik ve jeomorfolojik araştırmalara devam edilmesi.
  8. Kale ve Kiremitlik bölgelerinden Helenistik - Bizans dönemlaerine ait keramiklerin toplanmasına ve incelenmesine devam edilmesi.
  9. Bir kaç özel akademik çalışma ve antik şehir hakkında hazırlanacak bir kitap için çalışmalara devam edilmesi.

Tüm bu amaçlar kısmen veya tamamen gerçekleştirilmiştir. Sezon sırasında meydana gelen tek üzücü olay, ekip arkadaşlarımızın bir kısmının AİAE'ıne ait landrover ile talihsiz bir trafik kazası geçirmiş olmalarıdır. Araç kullanılamaz hale gelmesine rağmen, ufak tefek yaralanmalar dışında arkadaşlarımızın ciddi bir sağlık problemi olmamıştır. Kaza sonrası yardımlarından ve anlayışlarından dolayı Ankara İngiliz Arkeoloji Ensititüsü çalışanlarına, özellikle Dr. Roger Matthews'a teşekkürü bir borç biliriz.

İçindekiler